Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evde Islak Kek Tarifi: Kakaolu ve Yumuşacık Lezzet

Ev yapımı tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan ıslak kek, yumuşacık dokusu ve yoğun kakao aromasıyla hem çay saatlerinin hem de misafir sofralarının vazgeçilmezi. İşte pratik ve lezzetli bir ıslak kek tarifi…

Ev yapımı tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan

Malzemeler:

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, homojen kıvam alana kadar çırpın.
  4. Karışımı yağladığınız fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  5. Kek fırındayken sosu hazırlayın: Küçük bir tencerede süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu karıştırarak 1-2 dakika ısıtın. Kaynatmadan ocaktan alın.
  6. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sosu eşit şekilde dökün.
  7. Sosu çekmesi için en az 30 dakika dinlendirin. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi veya fındık serpebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son yıllarda hem ekonomik hem de sağlıklı yaşam için birçok
Sıradaki Haber Evde Ekmek Nasıl Yapılır? İşte Adım Adım Kolay Tarif!